Placinta Cu Ciuperci
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 400 gr. aluat de foietaj;
- o conserva mica de ciuperci;
- 100 gr. boabe de porumb;
- 150 gr. de branza sau cascaval;
- 2 oua;
- 2 carnati subtiri si uscati;
- marar, cimbru, sare, piper.
Dezgheti aluatul de foietaj la temperatura camerei. Speli ciupercile, tai carnatul si dai pe razatoarea mare branza. Bati ouale si le amesteci cu restul ingredientelor. Adaugi mararul tocat marunt, cimbrul si potrivesti de sare si piper.
Asezi aluatul intr-o forma de tarta si il dai la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute. Scoti aluatul din cuptor, il intepi cu furculita din loc in loc
si adaugi compozitia in tava.
Asezi si restul aluatului (poti sa il tai fasii si sa formezi un gratar). Dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
Servesti placinta alaturi de o ceapa rosie.
Pofta buna!