Placinta Cu Ciuperci, Varianta Dietetica
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa sunt de frumoase ciupercile la piata, incat iti fac cu ochiul si nu te poti abtine la a le cumpara.
Deci, initial am zis ca fac aripioare de pui cu ciuperci ,dar, pana ce am ajuns acasa am schimbat meniul. Am ajuns la concluzia ca o placinta cu ciuperci ar fi tocmai perfecta pentru wekend.
De data asta, in varianta dietetica, a iesit delicioasa.
Asadar, aluat din faina integrala, sare, drojdie si apa (eu am facut 2 placinte , una cu mere si una cu ciuperci, pentru amandoua am folosit 15 linguri de faina).
Intre timp, am calit o ceapa taiata marunt , peste care am pus ciupercile, cu sare, piper si putin morcov razuit fin
Le-am inabusit si apoi, cand a scazut tot lichidul, am pus la racit.
Intre timp, aluatul a crescut frumos si am pus o foaie in tava, peste hartie de copt.
Pe margini am facut un sul subtire de aluat si l-am pus, ca sa inalte putin foaia.
Am pus ciupercile racite peste foaia de aluat si am uniformizat peste tot.
Intr-un castron, am batut 3 oua, 1 iaurt, 3 linguri de branza de vaci, sare, piper si cateva ramasite de cascaval razuit, ce am avut prin frigider .
Am desertat amestecul peste ciuperci si gata, placinta a fost construita, nu i-am mai pus nici un fel de foaie deasupra.
A stat in cuptor vreme de 35 de minute la 200 grade.
A iesit delicioasa si un picut picanta.
Si placinta cu mere a iesit bunuta
iar o ciorba de fasole boabe ,cu ciolan afumat acasa , cu salata de ceapa rosie alaturi, a completat perfect meniul de wekend.
Aripioarele pana la urma au iesit picante
si le urmeaza o salata de rosii si castraveti.
Deci, poftiti la masa !!!