contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Ciuperci, Varianta Dietetica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asa sunt de frumoase ciupercile la piata, incat iti fac cu ochiul si nu te poti abtine la a le cumpara. 
Deci, initial am zis ca fac aripioare de pui cu ciuperci ,dar, pana ce am ajuns acasa am schimbat meniul. Am ajuns la concluzia ca o placinta cu ciuperci ar fi tocmai perfecta pentru  wekend.
De data asta, in varianta dietetica, a  iesit delicioasa. 
Asadar, aluat din faina integrala, sare, drojdie si apa (eu am facut 2 placinte , una cu mere si una cu ciuperci, pentru amandoua am folosit 15 linguri de faina). 
Intre timp, am calit o ceapa taiata marunt  , peste care am pus ciupercile, cu  sare, piper si putin morcov razuit  fin 
Le-am inabusit si apoi, cand a scazut tot lichidul, am pus la racit. 

Intre timp, aluatul a crescut frumos si am pus o foaie in tava, peste hartie de copt. 
Pe margini am facut un sul subtire de aluat si l-am pus, ca sa inalte putin  foaia. 

Am pus ciupercile racite peste foaia de aluat si am uniformizat peste tot. 

Intr-un castron, am batut 3 oua, 1 iaurt, 3 linguri de branza  de vaci, sare, piper  si cateva ramasite de cascaval razuit, ce am avut prin frigider .
Am desertat amestecul peste ciuperci  si  gata, placinta a fost construita, nu i-am mai pus nici un fel de foaie deasupra.

 A stat in cuptor vreme de 35 de minute la 200 grade. 
A iesit delicioasa  si un picut picanta. 

Si placinta cu mere a iesit bunuta 

iar o ciorba de fasole boabe ,cu ciolan afumat acasa ,  cu salata de ceapa rosie alaturi, a completat perfect meniul de wekend. 


Aripioarele pana la urma au iesit picante 
si le urmeaza o salata de rosii si castraveti.
Deci, poftiti la masa !!!