Placinta Cu Ciuperci Si Nuci
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Placinta cu ciuperci si nuci, ce poate fi mai fain de atat? In materie de placinte-reci-aperitiv, zic:) Habar-n-am! ideea este ca placinta cu ciuperci si nuci este o chestie comestibila, un aperitiv rece, un mic-dejun copios sau pur si simplu un brunch (ca vad ca tot e moda asta cu brunch-urile si-am asa o lehamite de ideile astea culinare, de ceva vreme). Dar sa nu mai divagam de la subiectul acestei postari, astazi dragilor devoram o placinta cu ciuperci si nuci.
Ingrediente pentru reteta de placinta cu ciuperci si nuci
- 400 gr aluat de placinta
- 500 gr ciuperci
- o ceapa rosie mica
- o mana zdravana de nuci macinate
- 100 gr smantana
- 100 gr unt topit
- 3 oua
- sare
- piper
- oregano
- pesmet pentru tapeat tava
- un stop de ulei
- cateva fire de marar tocate marunt – optional!
Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu ciuperci si nuci
Scoateti aluatul de placinta de la congelator si lasati-l la decongelat usor, avand grija sa fie decongelat cam in proportie de 90%. Incalziti cuptorul la 180 grade.
Intr-o cratita puneti ceapa rosie tocata marunt la calit pana se inmoaie, adaugati ciuopercile taiete felii, un strop de sare si lasati pana se inmoaie putin. Scopul e doar sa le inmuiati usor, sa le caliti si nu sa le fierbeti si prajiti mult. Intr-un bol spargeti ouale si amestecati-le ca pentru omleta cu sare, putin piper si un strop de oregano. Adaugati ouale batute in cratita cu ciuperci si amestecati usor. Cand oul s-a coagulat trageti de pe foc si lasati usor la racorit
Intr-o tava rotunda, patrata, dreptunghiulara, de care aveti la indemana, veti prepara placinta cu ciuperci si nuci. Ungeti cu unt topit intreaga suprafata a tavii (eu am folosit o tava rotunda de 23 cm). Tapetati-o cu pesmet. Intindeti prima foaie de placinta. Ungeti foaia cu unt topit si puneti deasupra ei inca o foia de placinta. Procedati astfel pentru urmatoarele 4-5 foi de placinta. In mijloc puneti apoi compozitia, nu inainte de a o amesteca cu smantana si eventual putin marar tocat – optional!
Aduceti marginile foilor de placinta si acoperiti cu alte 4-5 foi de placinta unse fiecare cu unt, dupa metoda descrisa mai sus.
Predati tava cu placinta cu ciuperci si nuci cuptorului incins si coaceti la 160 grade, foc moderat pana se coace, cam 20-25 minute, depinde de cuptor.
Seriviti rece, de preferat!
Pofta buna la placinta cu nici si ciuperci!
Acest articol Placinta cu ciuperci si nuci apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.