Plăcintă Cu Cartofi şi Caşcaval La Cuptor
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 gr făină, un cubuleţ de drojdie, 500 gr cartofi, 300 gr caş, mărar, sare, piper, o lingură de ulei, o linguriţă de zahăr.
500 gr făină, un cubuleţ de drojdie, 500 gr cartofi, 300 gr caş, mărar, sare, piper, o lingură de ulei, o linguriţă de zahăr.
Mod de preparare:
Se pun 2 linguri de făină împreună cu drojdia într-un ibric şi se adaugă o linguriţă de zahăr şi puţină apă caldă şi se amestecă bine, apoi se lasă la crescut, în loc cald.
Restul de făină se amestecă cu compoziţia de drojdie şi un praf de sare, se frământă adăugând treptat apă călduţă. Când aluatul are consistenţa potrivită, pufoasă şi nu se mai lipeşte de degete, se presară puţină făină şi se lasă să crească în loc călduros.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.
Când sunt fierţi, se scurg de apă, se pisează şi se condimentează cu sare şi piper.
Se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare,
se amestecă,
apoi mărar şi se omogenizează.
Aluatul se scoate pe o suprafaţă de lemn presărată cu făină,
se împarte în două părţi egale şi se întind cu sucitorul.
Într-un vas de yena (termorezistent) uns cu ulei se aşează o foaie de aluat astfel încât să acopere şi marginile laterale.
Se toarnă compoziţia de cartofi şi
se pune deasupra cealaltă foaie de aluat.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte aluatul.
Se lasă la răcit, la temperatura camerei, şi se porţionează.
Se serveşte caldă sau rece.
Poftă bună!