contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



 Placinta impaturita cu carne e o gustare calda satioasa. Aluatul cu smantana este perfect pentru placinte, dar asta nu inseamna ca nu putem pregati din el niste crochete cu putin cascaval ras sau seminte de susan. Sau putem umple aluatul cu legume.
Reteta e din revista Femeia de azi, 2013.
Ingrediente:
350g carne tocata de vita,
1 ceapa,
1 ardei gras rosu,
2 linguri cu boabe de porumb,
100g mozzarella,
4 linguri cu lapte,
ulei, sare.
Pentru aluat:
250g faina,
200g unt,
200g smantana,
1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
Aluatul:Intr-un castron mai adanc, amesteca bine cu o lingura de lemn untul cu smantana, pana ce obtii o crema pastoasa. Adauga sarea si faina in ploaie. Din toate aceste ingrediente, framanta aluatul, apoi lasa-l la rece minumum 3-4 ore.
Peste noapte e cel mai bine ;-)
Umplutura: Separat taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in ulei. Adauga carnea tocata si las-o sa se inabuse.

 Spre final, pune ardeiul, porumbul si branza taiata in cubulete si presara un praf de sare, oregano.

Imparte aluatul in doua si intinde doua foi potrivit de groase. Asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Pune apoi umplutura racorita

 si acopera cu cealalta foaie. Decupeaza  aluatul pentru a iesi aburii si a se coace umplutura.

Rasuceste in interior marginile, astfel incat sa nu iasa umplutura. Unge cu lapte caldut si lasa la cuptor, la foc moderat,vreo 45 de minute.
Merge foarte bine cu o bere rece ;-)

Aluatul e gras, o felie e de-ajuns pentru o persoana.