Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A sosit si 1 mai :) Cu soare, voie buna... Si pomi infloriti. In sfarsit!
Pentru azi o placinta cu carne.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta,
500-600 g carne tocata,
4-5 cepe verzi,
2 oua,
sare, piper,
ulei,
1 ou pentru uns placinta.
Toc ceapa verde si o calesc usor in ulei incins, cam 1 minut; adaug si carnea tocata, amestec si las pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntesc carnea cu lingura de lemn.
Potrivesc gustul de sare si piper.
Cand carnea e rece adaug cele doua oua batute si amestec. Intre timp nu am stat degeaba: am pregatit foile de placinta. Captusesc o tava cu hartie de copt, asez o foaie de placinta, o pensulez cu putin ulei, inca o foaie, pensulez cu ulei si tot asa pana asez cam jumatate dintre foi. Repartizez amestecul de carne si acopar cu restul de foi, repetand operatiunea de pensulare cu ulei.
Ung placinta cu ou batut (as fi pus si niste smantana, dar nu am avut in casa) si o coc pana se rumeneste frumos deasupra.
O portionez rece.
Si o fotografiez :)
Data viitoare voi folosi foietaj si ceva smantana.