Placinta Cu Carne
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu știți ce să vă luați în zilele următoare la serviciu? Vă recomandăm plăcinta cu carne. Dacă amestecul cu care o umpleți are mai multă vită și mai puțin porc, se poate mânca și rece.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- un pachet de foi de plăcintă Morărița
- 400 gr carne tocată amestec vită cu porc
- 3 cepe mici
- 4 ouă
- sare, piper, cimbru, pătrunjel
- smântână pentru gătit (32% grăsime)
- unt
Plan de lucru:
- să călește ceapa tocată mărunt (poza 2)
- atunci când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea (poza 3). Se condimentează (poza 4)
- după ce compoziția din tigaie s-a călit, o scurgem și o punem într-un castron mare, unde o amestecăm cu două ouă (poza 5)
- ungem o tavă cu unt (poza 6)
- așezăm prima foaie (poza 7), peste care întindem carnea (poza 8 ). Acoperim cu a doua foaie (poza 9)
- batem celelalte două ouă și le amestecăm cu smântână pentru gătit (poza 10). Obținem un sos cu care ungem plăcinta, pe deasupra (poza 11)
- băgăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (poza 12)
- poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 25 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A1. Aperitive