contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Carne De Vita Si Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
If you love Jamie you will love this! Trebuie sa va avertizez de la inceput, e o reteta pentru care trebuie sa alegeti o carne de calitate si sa tineti cont de regulile de taiere ale carnii (si anume perpendicular pe fibra) pentru ca altfel obtineti o carne tare.

Ingrediente
- 680 g carne de vita taiata cubulete
- sare de mare, piper proaspat macinat
- 2 linguri faina
- ulei de masline
- 1 ceapa decojita, tocata mare
- 1 morcov curatat, taiat mare
- 4 tulpini de telina spalate, taiate mare
- 2 radacini pastarnac curatate, taiate mare
- 1 legatura verdeturi (rozmarin, cimbru, dafin)
- 565 ml bere (daca aveti Guinness si mai bine)
- 2 conserve de rosii pasate a 400 g fiecare
- 500 g aluat foietaj
- 1 ou
Mod de preparare
1. Condimentati bine carnea cu sare si piper. Puneti faina intr-o punga cu sigiliu, adaugati bucatile carne si scuturati pana cand carnea este acoperita in intregime de faina. Scoateti bucatile pe rand si scuturati-le de excesul de faina. Prajiti carnea in uleiul de masline incins, pana cand devine aurie pe toate partile(nu ingramaditi carnea, prajiti-o in mai multe ture).
2. Adaugati ceapa, mai prajiti un minut, apoi restul de legume. Prajiti inca 4 minute adaugati mirodeniile si stingeti cu bere. Adaugati conservele de rosii si lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Dati focul pe minim si lasati sa fiarba acoperit 2-3 ore (daca este necesar mai completati cu apa fierbinte)
3. O data ce este gata puteti servi ca atare langa un pireu de cartofi sau puteti pune tocana in vase individuale pe care sa le acoperiti cu aluat foietaj decupat. Ungeti aluatul cu un ou batut si crestati-l usor la mijloc. Dati la cuptor pentru 30-40 de minute.

comentarii