Placinta Cu Brinza Dulce Si Stafide
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un substituent sanatos pentru banalele - de acum - cereale, placinta cu brinza proaspata si stafide pe care am pregatit-o pentru nepotii mei le-a oferit energia de a face fata partidei promise de patinaj pe gheata, si inca ceva in plus.
Un mic dejun rapid si un desert traditional pregatit "in fuga calului" pentru ca timpul nostru e pretios zilele acestea.
Am avut nevoie de:
- 1 pachet foi de placinta
- 1/2 kg brinza dulce proaspata
- 1 plic zahar pudra vanilat Dr Oetker
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat bourbon Dr Oetker
- coaja rasa de la o lamiie
- 100 grame unt
- 100 grame stafide sultanina
Intii se bat spuma ouale cu zaharul pudra vanilat si zaharul vanilat bourbon.
Se adauga apoi brinza proaspata, amestecindu-se pentru omogenizare. Se obtine un amestec cremos si aromat.
Se rastoarna in compozitie si stafidele, amestecindu-se.
Se intind foile de placinta apoi se taie in doua pe lung.
Apoi se topeste untul, pregatindu-l pentru a unge foile.
Se iau dupa aceea pe rind si se ung cu ajutorul unei pensule, grupindu-se cite trei. Se adauga compozitia de brinza intinzindu-se intr-un strat nu foarte gros, intorcindu-se marginile laterale peste brinza. Se ruleaza incet de la un capat obtinindu-se un pachetel. Intr-o tava se aseaza foaie de copt rinduindu-se rulourile obtinute unul linga celalalt.
Se unge suprafata exterioara a rulourilor cu unt topit apoi se coc la foc potrivit pina capata o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Un desert foarte apreciat si consumat pina la ultima firimitura. Mai ales ca au avut alaturi si un sirop de zmeura pregatit de mami.