contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
placinta cu branza... pentru azi...pufoasa, aromata, delicioasa!


 Ingrediente:
Foi
500 gr. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde (aprox un pahar, va orientati)
folosesc aceleasi foi si pt placinta cu dovleac: in imagini AICI
Umplutura:
aprox 800 gr. branza de vaci
160 gr. zahar- puteti pune si mai putin, depinde de cat de dulce va place
5 oua
coaja de portocala rasa( optional)
o mana de stafide hidratate in rom si putina apa, apoi puse pe un prosop absorbant
3-4 plicuri zahar vanilat sau 2 plicuri zahar bourbon
1 galbenus de uns pt deasupra si zahar pudra
Foile:
Am pus in cuva robotului faina, sarea, uleiul, drojia dizolvata intr-o canutza de apa caldutza...
am lasat un pic sa se umfle drojdia...
am mixat 1 min-2 pana s-a format o coca pe care am framantat-o la mana pt cateva minute...
aluatul este foarte elastic si maleabil ...(super placut sa-l manevrezi, joci bambilici cu el :))) )
se lasa sa se odihneasca pt cel putin 15 min...
se intind foile cat mai subtiri...
Umplutura:
oualele mixate bine se adauga peste branza...
apoi se adauga zaharul si zaharul vanilescu...
la urma stafidele si coaja de portocala...
se formeaza trei foi, intinse bine cu sucitorul pe masa unsa cu putin ulei...
pe fiecare foaie se adauga umplutura apoi se ruleaza frumos si se pun drugii in tava...unsa si ea cu putin ulei...
se ung cu galbenus de ou cu putin zahar pudra si un strop de apa si se dau la cuptorul preincalzit...
cand e gata se bronzeaza deasupra... aruncati un ochi in cuptor sa nu se rumeneasca prea tare...
cand o scoateti din cuptor, daca foile sunt cam scortoase deasupra, acoperiti cu un prosop umed...
cand s-a racorit, pudrati cu zahar!
foile sunt pufoase si moi, se pastreaza proaspata foarte bine si a doua zi...

 Pofta Buna!