contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Particip cu reteta "Placinta cu branza" la concursul organizat de Laura Adamache si  Delimano 




Ingrediente – Placinta cu branza (forma de 26 cm diametru)

  • 3 foi yufka mari (cca 250 g)
  • 300 g branza feta
  • 2 oua mari
  • 4 linguri iaurt natural mai dens
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt + unt pt tapetat forma

Ingrediente pentru uns placinta

  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 2-3 linguri lapte
Mod de preparare
  • Scoatem foile yuka din pachet si intindem doua dintre ele pe masa din bucatarie. Le lasam sa se usuce pentru 10-15 minute.
  • Tapetam forma usor cu unt si adaugam a treia foaie in forma.
  • Marginile foii vor depasi forma dar nu le taiem pentru ca vom inchide placinta cu ajutorul lor.
  • Intr-un vas separat, batem usor, cu o furculita sau un tel, ouale, apoi adaugam untul topit dar rece, laptele, iaurtul si branza feta data prin razatoarea cu gauri mici sau zdrobita cu furculita. Amestecam bine.


  • Adaugam 2-3 linguri din umplutura peste foaia yufka din forma si o intindem pe toata suprafata ei.
  • Rupem in bucati neregulate celelalte doua foi ramase.
  • Inmuiem bine in umplutura cate o bucatica de yufka si o asezam in forma. Formam astfel straturi de yufka si umplutura.
  • Dupa ce am terminat si foile si umplutura, “inchidem” placinta aducand marginile primei foi in centrul placintei. Nu va faceti griji daca marginile s-au uscat putin. Le puteti rupe si acoperi placinta. Cu cat aspectul placintei va fi mai “ciufulit” cu atat rezultatul final o sa fie mai frumusel.
  • Amestecam 1 ou cu 2-3 linguri de iaurt si 2-3 linguri de lapte. Le batem cu o furculita pana se omogenizeaza si ungem cu acest amestec, ultimul strat de foi.
  • Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a racit putin, o scoatem din tava si o servim.
Pofta buna!