Placinta Cu Branza Si Visine / Cheese Sour Cherry Pie
articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place sa fac in weekend ceva bun si dulce. Nu prea ma pricep la prajituri, dar placintele imi ies. Iata aici o placinta foarte simpla si relativ usor de facut:
Ingrediente: jumatate pachet foi de placinta, o cutie branza cu smantana, un ou, 5-6 linguri de zahar, 2 linguri de gris, vanilie, rom, coaja rasa de lamaie, margarina, faina alba, visine congelate
Cum se face: am amestecat branza cu zahar, ou, rom si vanilie, coaja rasa de lamaie si gris. Am decongelat visinele, le-am stors de suc si le-am pudrat cu faina ca sa se absoarba apa. Am pus in tava hartie de copt, apoi am inceput sa asez cate o foaie pe care am uns-o cu margarina topita. Am facut un strat cu 4 foi. Apoi am pus un strat de branza si din loc in loc am asezat visine. Apoi am asezat iar 4 foi (pe fiecare am uns-o cu margarina) si iar branza si visine. La sfarsit inca 4 foi de placinta. Am taiat placinta cu cutitul in patratele, apoi am uns cu margarina topita si am presarat putin zahar. A stat la cuptor la foc mic aproximativ 35 minute.
Ingrediente: jumatate pachet foi de placinta, o cutie branza cu smantana, un ou, 5-6 linguri de zahar, 2 linguri de gris, vanilie, rom, coaja rasa de lamaie, margarina, faina alba, visine congelate
Cum se face: am amestecat branza cu zahar, ou, rom si vanilie, coaja rasa de lamaie si gris. Am decongelat visinele, le-am stors de suc si le-am pudrat cu faina ca sa se absoarba apa. Am pus in tava hartie de copt, apoi am inceput sa asez cate o foaie pe care am uns-o cu margarina topita. Am facut un strat cu 4 foi. Apoi am pus un strat de branza si din loc in loc am asezat visine. Apoi am asezat iar 4 foi (pe fiecare am uns-o cu margarina) si iar branza si visine. La sfarsit inca 4 foi de placinta. Am taiat placinta cu cutitul in patratele, apoi am uns cu margarina topita si am presarat putin zahar. A stat la cuptor la foc mic aproximativ 35 minute.