PlĂcintĂ Cu BrÂnzĂ Şi Stafide
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru iubitorii de brânzeturi, recomandăm un desert din care să mănânce câteva zile.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- aluat de pentru foietaj Morăriţa
- 5 ouă
- 700 gr de brânză de vaci
- 300 gr de telemea de vacă
- 100 gr de stafide
- 3 pliculeţe de zahăr vanilat
- 4 linguri de zahăr
- esenţă de rom
- coajă de portocale
Pentru uns pe deasupra
- 4 linguri smântână, plus un ou
Plan de lucru:
- Se sfărâmă cu o furculiţă telemeaua de vaci (poza 2).
- batem ouăle (pozele 3 şi 4)
- telemeaua de vacă este amestecată cu brânza de vaci (poza 5)
- turnăm ouăle bătute peste amestecul de brânză (poza 6)
- adăugăm pe rând stafidele (poza 7), zahărul vanilat (poza 8), esenţa de rom (poza 9), iar apoi cele patru linguri de zahăr (poza 10).
- omogenizăm totul (poza 11)
- într-o tavă de cuptor, punem foaie de copt, peste care adăugăm o foaie din aluatul pentru foietaj (dacă foaia de aluat e mai mică decât dimensiunea tăvii, o mai întindem cu făcăleţul, presărând făină deasupra)
- turnăm compoziţia (poza 12)
- cea de-a doua foaie de aluat se pune peste (poza 13)
- amestecăm patru linguri de smântână cu un ou (poza 14) şi ungem pe deasupra (poza 15)
- băgăm la cuptorul încins şi ţinem până se rumeneşte pe deasupra. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat şi se serveşte (poza 16)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 18 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)