contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

PlĂcintĂ Cu BrÂnzĂ Şi Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru iubitorii de brânzeturi, recomandăm un desert din care să mănânce câteva zile.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- aluat de pentru foietaj Morăriţa
- 5 ouă
- 700 gr de brânză de vaci
- 300 gr de telemea de vacă
- 100 gr de stafide
- 3 pliculeţe de zahăr vanilat
- 4 linguri de zahăr
- esenţă de rom
- coajă de portocale
Pentru uns pe deasupra
- 4 linguri smântână, plus un ou

Plan de lucru:
- Se sfărâmă cu o furculiţă telemeaua de vaci (poza 2).
- batem ouăle (pozele 3 şi 4)
- telemeaua de vacă este amestecată cu brânza de vaci (poza 5)
- turnăm ouăle bătute peste amestecul de brânză (poza 6)
- adăugăm pe rând stafidele (poza 7), zahărul vanilat (poza 8), esenţa de rom (poza 9), iar apoi cele patru linguri de zahăr (poza 10).
- omogenizăm totul (poza 11)
- într-o tavă de cuptor, punem foaie de copt, peste care adăugăm o foaie din aluatul pentru foietaj (dacă foaia de aluat e mai mică decât dimensiunea tăvii, o mai întindem cu făcăleţul, presărând făină deasupra)
- turnăm compoziţia (poza 12)
- cea de-a doua foaie de aluat se pune peste (poza 13)
- amestecăm patru linguri de smântână cu un ou (poza 14) şi ungem pe deasupra (poza 15)
- băgăm la cuptorul încins şi ţinem până se rumeneşte pe deasupra. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat şi se serveşte (poza 16)

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 18 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14 poza 15 poza 16





Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com