Placinta Cu Branza Si Stafide
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 pachet foi placinta
- 750-800 g branza dulce
- 2 linguri zahar
- 100 g stafide
- vanilie
- 500 g iaurt
- 7 oua
- 1 plic budinca vanilie
- ulei sau unt pentru uns tava sau foile.
Foile se dezgheata la temperatura camerei. Branza se farama cu furculita, se adauga 400 g iaurt, 4 oua, stafidele, plicul de budinca, vanilia si zaharul. Daca este cazul se mai poate adauga zahar dupa gust.
Se unge tava aragazului cu ulei si se pun două foi stropite intre ele cu ulei. Se pune compozitie apoi iar foi si tot asa pana ce ultimul strat este de foi.
Se bat ouale cu iaurtul ramas si se toarna deasupra. Se da la cuptor la foc mic cca. 1 ora. Se taie cand se receste putin.