Placinta Cu Branza Si Stafide (si, Fireste, Diverse Altele)
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Diversele incerc sa le rezum, ca numai de bine nu-s, dar placinta, in banalitatea ei buna. Si diversele sunt haioase, am un decor unic.
Sa incep cu „suedejii” care manifestau, nu ne mai pozati doamna ca avem copii (sau suntem saraci, dupa caz). Dezastrul e in floare, pe scurt, nu e caldura, mizerie, se strica mereu cate ceva, se inunda, cade, se surpa si se sparge, e dezastru.
Izolatia pusa a doua zi cadea, blocul are acum „burta”, se fura ca in codru de la inaltimea schelelor cam tot, de mizerie inutil sa va spun ca e evident dupa decor.
Mi-au facut praf geamurile, deci primul e decor cu snitele (clasice, aluat de bere).
Ce a ramas de la snitele, cu branza, o „placinta” (sau pupi).
Ramen cu tonkatsu – guma ieftina, e supa din zeama de la ghiveci cu taitei din aia de la ramen si cu un snitel.
Mizilic de stins nervii la stomac (ceapa marinata e cel mai bun somnifer ,in rest, resturi).
Am facut si ciorba de potroace, nici aia nu e deosebita, standard, spinari si organe de pui, zarzavat, orez, zeama de varza.
Si inainte sa va arat placinta, ca despre aia e vorba si aia a fost pohta, ia priviti inginerie, multi ani de faculta trebuie ca sa faci asa magarii …
Bun, placinta am facut-o in cel mai banal mod posibil, foi de placinta Bella, puse in tava unsa cu ulei. Umplutura am facut-o din jumatate de kilogram de branza de vaci (Pilos e nemaip[omenit de buna la placinte), cam 100g de stafide, rom, doua oua mari si doua linguri de smantana.
Am pus foi si deasupra, am mai batut un ou cu putin kefir si am pus pe deasupra si gata.
Am avut tot oua din alea bune, dar gata, s-a taiat macaroana ca a venit frigul si prea mai oua gainile.
La ce frig am in casa cu muncitorii vietii, nici eu nu m-as oua.
rororo