Placinta Cu Branza Si Spanac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 9 portii
Ingrediente
- 6 foi de placinta, taiate in jumatate (astfel se obtin 12 mai mici)
- ulei de masline cu aroma de busuioc
- 50 gr pesmet
Pentru umplutura
- 250 gr branza de vaci
- 450 gr urda
- 2 maini de spanac proaspat, tocat
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ou
- coaja rasa de la 1 lamaie
- sare de mare si piper negru macinat, dupa gust
- nucsoara proaspat rasa, dupa gust
- 50 gr pesmet
Preparare
- Se incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc.
- Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.
- Fiecare foaie de placinta se unge cu 1 lingurita ulei de masline.Jumatate din foile de placinta de aseaza una peste alta in tava pregatita si se presara cu 50 gr pesmet.Se pune umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu restul foilor de placinta puse una peste alta.Placinta se da la copt 25-30 minute pana cand s-a rumenit.