Placinta Cu Branza Si Piersici
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei, asa de mult mi-as dori sa scriu si sa gatesc si sa pozez cat mai mult, dar nu prea stiu cum sa fac si cum sa impac si capra si varza, caci nu prea imi iese faza asta deloc. Anyway, trecand peste faza cu “plansul” pe blog, va spun doar ca in weekend am copt o Placinta cu branza si piersici, cu ajutorul prietenilor de la Sun Food, care au numai conserve minunate 100 % sanatoase. De data asta am folosit cu succes conservele de compot de piersici, decojite si extrem de zemoase. V-as sfatui sa folositi cam doua conserve de compot de piersici daca vreti sa preparati aceasta placinta cu branza si piersici, pentru ca sigur daca desfaceti o conserva o dati gata instant ) si pentru placinta nu va mai ramane nimic.
Ingrediente pentru reteta de Placinta cu branza si piersici
- 1 conserva compot de piersici decojite
- 400 gr foi de placinta
- 100 gr unt topit
- 200 gr zahar
- 500-600 gr branza de vaci
- 2 oua
- 200 gr smantana
Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu branza si piersici
Incalziti cuptorul la 180 grade sau treapta 2-3 la aragazul normal.
Amestecati branza cu zaharul, smantana, ouale si amestecati pana se omogenizeaza complet.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 26 cm si intindeti in tava cate doua foi unse cu unt topit si racit. Suprapuneti cam 5-6 foi de placinta unse bine cu unt si lasati marginile in afara tavii. Turnati in centru compozitia de crema de branza si nivelati usor cu ajutorul unei spatule de silicon. Deasupra cremei de branza puneti bucati de piersica, scurse de zeama in care au fost conservate.
Acoperiti totul cu marginile foilor de placinta si inchideti cu restul foilor de placinta, suprapuse si unse fiecare cu unt topit si racit.
Dati tava la cuptor, reduceti putin focul pana pe la 160-170 grade si lasati la foc cam 40-45 minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Verificati, iar cand foaia de deasupra e usor aurie, scoateti placinta cu branza si piersici.
Lasati la racit complet inainte de a taia.
Pofta buna la placinta cu branza si piersici!
Acest articol Placinta cu branza si piersici apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.