Placinta Cu Branza Si Marar
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
ulei
250 g branza sarata
1 legatura marar
450 ml sana
5 oua
sare,piper,chili
Mod de preparare:
Umplutura:
Branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu mararul tocat,apoi se toarna 200 ml sana obtinand o crema de branza.
Ouale se bat cu un praf de sare si se adauga restul de sana(250 ml) si se omogenizeaza. In amestecul de oua se adauga crema de branza si se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare,piper si chili.
Foile de placinta se impart in doua. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava,se aseaza una peste alta,jumatate din foi,apoi umplutura si restul de foi unse cu ulei.
Ultima foaie se unge de asemeanea si se baga placinta pentru 45-55 minute,la cuptorul preincalzit.
Se scoate tava si se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneaza.