Placinta Cu Branza Si Ceapa Verde
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 300g branza de vaci
- 150g branza telemea oi
- 3 oua
- 1 leg. ceapa verde
- 1 fir usturoi verde
- 1/2 leg marar
- sare
- 1 pachet foi placinta
- 100g unt topit
- +
- 200ml lapte
- 2 oua
Foile de placinta de pun la decongelat. Cand sunt gata facem umplutura. Branza se amesteca cu ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ouale, mararul taiat marunt, sare si se amesteca bine pana la omogenizare. Gustam de gust si mai adaugam sare daca este nevoie.
La capatul foi se pune umplutura de branza si incepe sa rulam, iar ruloului obtinut ii dam forma de melc si il punem intr-o forma unsa si ea cu unt.
Continuam asa pana nu mai avem compozitie si nici foi.
Peste melcul obtinut adaugam laptele amestecat cu cele doua oua si un praf de sare, batute bine. Dam la cuptor 35min sau pana ce placinta noastra se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta....., foarte buna!