Placinta Cu Branza Si Cacao
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
Pentru aluat: 200g margarina, 200g zahar, 100 ml lapte, 4 oua, 1 plic praf de copt, 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri cacao, 200g faina, 50g margarina pentru tava
Pentru umplutura:
500g branza dulce, 300g zahar, 200g smantana, 200g margarina, 4 oua, 150g faina, 50 g stafide, 1/2 fiola esenta de vanilie, 1/2 fiola esenta de rom.
Mod de preparare
1. Pentru compozitia maro, separi albusurile de galbenusuri. Freci spuma margarina cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, cacaua si faina cernuta.
2. Pentru umplutura, mixezi branza dulce cu margarina, smantana, zaharul, faina si ouale. Pui aromele si stafidele inmuiate si scurse in prealabil si omogenizezi.
3. Intr-o tava cu dimensiunile de 25x35 cm, unsa cu margarina si tapetata cu faina, torni 1/2 din compozitie, apoi umplutura cu branza si, deasupra, pui restul de compozitie pe care o netezesti cu un cutit.
4. Coci la foc mijlociu, timp de 40 min. si o tai in bucati dupa ce s-a mai racit.