Placinta Cu Branza Proaspata De Vaci
articol scris de vio_dreams blog www.caietulcuretete.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
1 kg branza proaspata de vaci
8 oua
100 gr stafide
200 gr zahar
1 esenta vanilie
zahar vanilat
1 pahar lapte
1 cub drojdie
faina cat cuprinde
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora.
Se bat 2 oua cu 100 gr zahar,se adauga laptele caldut,maiaua dospita si se amesteca bine .se adauga faina si se framanta bine.
Se lasa aluatul la caldura pana isi dubleaza volumul.
In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar vanilat (al meu a avut 80 gr),vanilia(eu am folosit bourbon vanilie de la dr otker) si stafidele.Se amesteca bine.
Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
In timp ce aluatul sta la crescut facem umplutura de branza:Se amesteca branza cu sase oua.Se adauga 100 gr zahar ,un plic de zahar vanilat (al meu a avut 80 gr),vanilia(eu am folosit bourbon vanilie de la dr otker) si stafidele.Se amesteca bine.
Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.