contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plăcintă Cu Brânză/pide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
Aluat:
300 g de făină
1 ou
100 ml apă
drojdie cât o nucă
jumătate de linguriţă sare
un praf de zahăr


Umplutură:
 200 g telemea de vacă sau de oaie
400 g brânză dulce
1 ou
100 g smântână


Sos: 
300 g smântână
1 ou 
o cescuţă lapte


MOD DE PREPARARE:
  • Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă.
  • Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. 
  • Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. 
  • Împărţim aluatul în biluţe  pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm. 
  • Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de 

ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei. 


  • După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou. 



  • Se dă la cuptor până se rumeneşte. 
  • Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.



Se poate servi împreună cu un pahar de ayran (vezi reţeta mai jos )