Placinta Cu Branza De Vaci
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluat :
300 g faina
150 g unt (82% grasime)
1 plic praf de copt
1 galbenus
3 lg zahar pudra
smantana cat cuprinde (2-3 lg)
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
300 g branza de vaci
250 g zahar pudra
50 g unt
4 galbenusuri
200 g cartofi fierti
esenta de vanilie
2 lg smantana
5 albusuri
2-3 lg gris
Decor :
3-4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.
Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical.
La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.
Asamblare : aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.
Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.
O reteta simpla, rapida si absolut deliciu ! Incercati-o si va veti convinge. Am preluat-o din caietul vechi al mamei ;)