contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plăcintă Cu Brânză De Oaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
un kg de făină, 2 cubuleţe de drojdie, o legătură de mărar proaspăt, 2-3 cozi de ceapă verde sau foarte puţină ceapă albă dată prin răzătoare, 500 gr brânză de burduf, o linguriţă de zahăr, sare, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:
Se pun două linguri de făină într-un vas mai mic împreună cu drojdia sfărâmată,
zahărul şi puţină apă caldă şi
se lasă la crescut.
Compoziţia se toarnă într-o cratiţă, peste restul de făină, se adaugă un praf de sare şi
se frământă cu apă călduţă până se obţine un aluat cu consistenţă potrivită, ce nu se mai lipeşte de mâini.
Se presară deasupra puţină făină şi se lasă la dospit, în loc cald, acoperit cu un prosop de bucătărie, aproximativ o oră.
Într-un castron mare se pune brânza împreună cu ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat, şi cu o furculiţă se sfarmă brânza şi se amestecă bine toate ingredientele.
Pe o suprafaţă de lemn se presară făină şi se răstoarnă aluatul din care se rup bucăţi mai mici
ce se întind pe rând cu un sucitor, până devin rotunde şi subţiri.
Pe o jumătate a fiecărei bucăţi de aluat se întinde 2 linguri de compoziţie cu brânză,
se acoperă cu cealaltă parte şi se apasă bine marginile să nu se desfacă.
Într-o tigaie se pune uleiul la încins, la foc mic şi se prăjesc plăcintele pe ambele părţi până devin rumene.
Se scot pe hârtie absorbantă sau şerveţele să se scurgă de ulei. Se servesc calde.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com