Placinta Creata Cu Branza Dulce Si Stafide
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru foi:
200 ml apa minerala
o lingura ulei
un varf de cutit sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins
Pentru umplutura:
1 kg branza proaspata de vaci
2 pachete zahar vanilat
esenta de vanilie
8 oua
stafide dupa gust
Inainte de a fi introdusa la cuptor se toarna deasupra un amestec format din 2 oua, 12 linguri iaurt,o lingura ulei
Mod de preparare:
Intr-un castron se toarna apa minerala,se adauga sarea, uleiul si faina putin cate putin amestecandu-se continuu pana se formeaza un aluat nu prea tare,dar foarte bun de intins foile.
Separat intr-un castron punem branzica scursa in prealabil de zeama,ouale unul cate unul,se amesteca bine,se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa gust.
Foile se intind pe rand ,se ung cu ulei,se aseaza compozitie doar pe jumatate de foaie si se presara stafide dupa gust.Se aduce cealalta jumatate de foaie deasupra compozitiei,se aduna prin incretire si se aseaza in tava unsa foarte bine cu ulei.
Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit in prealabil cu cca 15 minute,turnam deasupra amestecul format din 2 oua,o lingura de ulei si 12 linguri de iaurt.
Dupa ce se raceste putin se presara cu zahar pudra ,se taie in forma si dimensiunea dorita.