Plachie De Peste
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g peste file
100 ml ulei
2 cepe mari
2 catei de usturoi
100 ml suc rosii
2 rosii coapte bine
1 morcov
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
1/4 lingurita boabe piper
sare.
PREPARARE:
Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.
Ceapa taiata solzisori o calim pana devine putin sticloasa, in uleiul in care am calit pestele. Adaugam morcovul ras si le calim impreuna putin, cam 2 minute, apoi punem rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, vinul si apa, usturoiul zdrobit, boabele de piper si dafinul.
Fierbem totul pret de cateva minute, cam 5 minute ar fi suficient, apoi punem pestele peste legume si dam totul la cuptor ( la 200°C) pentru 20-30 minute.
O servim calduta cu suc de lamaie.
Pofta buna!