Plachie De Peste Cu Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
700 g peste file
200 g ciuperci din conserva
50 ml ulei
2 cepe mari
400 g pulpa de rosii
1 ceasca suc de rosii
1 morcov mic ras
1 lingurita capere
50 ml vin alb
50 ml apa
1 foaie de dafin
2 linguri faina
suc de lamaie sau otet
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Calim o ceapa tocata marunt si ciupercile, apoi aduagam morcovul ras prin razatoarea mica. Stingem cu vin si lasam la foc mic pana se evapora alcoolul.
Adaugam rosiile si sucul de rosii, asezonam cu sare si piper si fierbem la foc mic in jur de 5 minute.Punem sosul intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa taiata julienne, caperele, frunza de dafin, apa, apoi pregatim pestele.
Pestele spalat il condimentam cu sare si piper, il dam prin faina, apoi il calim putin pe ambele parti.
Punem pestele peste sosul cu ciperci si dam totul la cuptor, la 200°C pentru 15- 20 minute.
Cand este gata punem sucul de lamaie peste peste si servim imediat.
Pofta buna!