Plachie De Crap
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cu piper, foaie de dafin
Maghiran, morcov şi ceapă
Crapul se simte în plachie
Precum peştele în apă.
Ce iti trebuie 4 portii (poza 1)
- 500 file de crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 300 ml suc de rosii
- sare, piper, maghiran
- 2 foi de dafin
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri de faina
- ulei pt prajit
Plan de lucru:
- curatam de solzi (daca este cazul), spalam si taiem in bucati mai mici crapul.
- Condimentam pestele cu sare, piper, apoi il trecem prin faina si il prajim. (poza 2).Il rumenim pe ambele fete.
- separat, il alt vas, calim ceapa (poza 3). Adaugam morcovii (poza 4) si apoi ardeii taiati julien (poza 5).
- Adaugam apa cat sa acopere legumele. Condimentam dupa gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin) (poza 6).
- Lasam pe foc sa fiarba apoi adaugam si sosul de rosii si pestele (l-am curatat de piele) (poza 7).
- Lasam 5 minute, punem totul intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa verde tocata marunt (poza 8 ) apoi bagam la cuptor la 170 grade pentru 40 minute (poza 9).
- Chiar daca pentru peste e recomandat vinul alb, am servit cu vin roze si a mers de minune.
- Pofta mare (poza 10).
Timp de preparare: 9 de minute
Pret: 8 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A7. Preparate din peste