contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plachie De Crap

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

plachie de crap poza10

Cu piper, foaie de dafin
Maghiran, morcov şi ceapă
Crapul se simte în plachie
Precum peştele în apă.

Ce iti trebuie 4 portii (poza 1)
- 500 file de crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 300 ml suc de rosii
- sare, piper, maghiran
- 2 foi de dafin
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri de faina
- ulei pt prajit

Plan de lucru:
- curatam de solzi (daca este cazul), spalam si taiem in bucati mai mici crapul.
- Condimentam pestele cu sare, piper, apoi il trecem prin faina si il prajim. (poza 2).Il rumenim pe ambele fete.
- separat, il alt vas, calim ceapa (poza 3). Adaugam morcovii (poza 4) si apoi ardeii taiati julien (poza 5).
- Adaugam apa cat sa acopere legumele. Condimentam dupa gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin) (poza 6).
- Lasam pe foc sa fiarba apoi adaugam si sosul de rosii si pestele (l-am curatat de piele) (poza 7).
- Lasam 5 minute, punem totul intr-un vas termorezistent, adaugam ceapa verde tocata marunt (poza 8 ) apoi bagam la cuptor la 170 grade pentru 40 minute (poza 9).
- Chiar daca pentru peste e recomandat vinul alb, am servit cu vin roze si a mers de minune.
- Pofta mare (poza 10).

Timp de preparare: 9 de minute
Pret: 8 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

plachie de crap poza1 plachie de crap poza2 plachie de crap poza3 plachie de crap poza4 plachie de crap poza5 plachie de crap poza6 plachie de crap poza7 plachie de crap poza8 plachie de crap poza9 plachie de crap poza10
Filed under: A7. Preparate din peste