contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plachie De Crap Taraneasca La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:

un crap intreg,bucati sau file de crap
7-8 rosii
suc de rosii
4-5 4ardei gras
4 cepe
3-4 catei de usturoi
eu pun si patrunjel mai mult
un pahar vin alb
lamaie
sare,piper,cimbru,tarhon

Mod de preparare:


Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.


 

 

 

 

SAU... FOLOSIND PESTELE TAIAT IN BUCATI

 

 


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com