Plachie De Caras Cu Mamaliguta
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 carasi medii
- 3-4 cepe galbene
- 2 catei de usturoi
- 1 cana de rosii in bulion
- 1-2 linguri de pasta de rosii
- 1 litru de apa, 250 grame de malai (pentru mamaliga)
- sare/piper/ ulei de masline.
Preparare:
Pestele se condimenteaza (sare/piper), se da prin faina si se pune in cratita, unde ati turnat 2-3 linguri de ulei de masline, sa se rumeneasca putin. Scoateti pestele si, in aceeasi cratita, puneti ceapa si usturoiul tocate si lasati-le pana cand devind translucide. Adaugati rosiile si pasta de rosii, condimentati, si mai lasati pe foc 5 minute.
Puneti compozitia intr-un vas de cuptor (eu am folosit din yena), iar deasupra carasii. Impingeti-i sa atinga fundul tavii.
Introduceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade circa 30 de minute.
In timpul acesta puteti prepara mamaliga.
Intr-un ceaun, puneti 1 litru de apa si 1/2 lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, adaugati in ploaie mamaliga si amestecati cu telul. Astfel, nu se vor forma cocoloase. Lasati focul mic si amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn. Noi o preferam tare (o las pe foc circa 20 de minute).
Serviti cat e cald. De data aceasta am nimerit un caras dulce, gustos, iamyyy iamyyy.
POFTA BUNA!