Pizzette Din Foietaj Ultra Simplu
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Nu am facut niciodata aluat foietaj de casa pentru ca mi se pare extrem de migalos insa ma bate gandul sa il fac odata si-odata. Cand am vazut insa reteta Laurei A de foietaj care nu necesita nicio impachetare, mi s-a parut o idee mult prea simpla si, ca sa fiu sincera, neverosimila. Asa ca m-am pus pe treaba si am facut si eu acele pizzette din foietaj cu ricotta. Si da, au iesit minunat, se desfac in foite si sunt super bune (desi foaaaaaaarte calorice)!
Mod preparare:
1. Se pun primele 4 ingrediente in bolul robotului de bucatarie (acela cu lame care taie legumele) si se mizeaza pana aluatul se incheaga intr-o bila cat de cat compacta. Aluatul rezultat este lipicios insa nu va faceti griji: asa trebuie sa fie.
2. Se infoliaza aluatul si se turteste putin. Se da la frigider pt 3 ore.
3. Se infaineaza suprafata de lucru si se pune aluatul. Se presara si el cu faina si cu facaletul aplicam cateva lovituri bilutei ca sa o intindem putin apoi o intindem cu facaletul infainat intr-o foaie de 8 mm grosime (musai 8 mm).
4. Taiem cu un pahar cerculete pe care le ungem cu sosul de rosii si presaram cascaval. Nu puneti prea multa compozitie pt a nu se “lasa” la copt si a nu mai creste frumos.
5. Dam la copt la 180 grade (cuptor preincins), pt 15-20 minute.
Se servesc atat calde cat si reci insa mie personal mi-au placut mai mult reci.
Cum e aluatul?
- are gust de ricotta si e mai gras
- se desface foite
- ideal pt niste aperitive gustoase si simple
Reteta recomandata de Floridecires7.blogspot.com