Pizzette Cu Ciuperci Si Parmezan (30 Bucati)

articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Pentru aluat:
500gr faina
250 ml apa
10 gr drojdie (jumatate de cub)
1 lingura rasa sare
Compozitie:
4-5 ciuperci champignon potrivite
8-10 masline negre
fulgi de parmezan sau parmezan ras (dupe preferinte)
Sos:
2 linguri pasta de tomate
1 rosie decojita tocata
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de oregano
1 catel de usturoi tocat
1 fir de ulei de masline
Timp de preparare:
30-35 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Aluatul se pregateste exact ca cel de pizza, apoi se intinde bine pentru a putea fi decupat sub ce forme dorim, eu am ales cercuri si inimioare. Dupa prima tura de decupare a formelor, aluatul se framanta si se intinde din nou, pana la ultima bucata decupata.


In timp ce aluatul se lasa putin la dospit, se pregateste sosul cu ingredientele amintite mai sus.

apoi se pregatesc ingredientele pentru ornarea pizzettelor: se taie feliute ciupercile si maslinele si se rad fulgii de cascaval (cu ajutorul ustensilei de curatat legume)


Se orneaza aluatul si se introduce tava in cuptorul bine incins pana se rumenesc si devin putin crocante, aproximativ 15 minute. Mie mi-au iesit cam 30-32 bucati, le-am copt in 2 ture.


Mod de servire:
Se recomanda bere la temperatura camerei, bere lager sau pils intrucat in Romania nu se prea gaseste bere ale.
Tips:
Pizzettele trebuie consumate imediat dupa ce le-ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoase, sunt bune si a doua zi reincalzite insa devin mai crocante.
Spor si Bon appétit ;)