Pizza…cu De Toate
Sursa Pizza…cu de toate
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru aluat iti trebuie:
200 g faina
1 ou
drojdie cat o nuca
1/2 pahar lapte
sare
1/2 lingurita zahar.
Pentru aluat iti trebuie:
200 g faina
1 ou
drojdie cat o nuca
1/2 pahar lapte
sare
1/2 lingurita zahar.
Pentru
umplutura iti trebuie:
200 g ciuperci din conserva
100 g cascaval sau telemea
2-3 carnati
4-5 felii subtiri de sunca
1 rosie
1 ardei
1 ou
100 gr masline negre
2 linguri pasta de tomate
Sare, piper, vegeta, zahar.
200 g ciuperci din conserva
100 g cascaval sau telemea
2-3 carnati
4-5 felii subtiri de sunca
1 rosie
1 ardei
1 ou
100 gr masline negre
2 linguri pasta de tomate
Sare, piper, vegeta, zahar.
Mod de
preparare:
Faci o maia din drojdie, zahar, 1 lingura faina si una de lapte si o lasi la crescut timp de 10 minute, apoi o amesteci cu toate ingredientele pentru aluat, pui si un praf de sare, framanti bine si lasi la dospit alte 15 minute.
Pregatesti intre timp umplutura: speli bine ciupercile si le tai marunt, cascavalul il dai pe razatoare, rosiile si ardeiul le tai felii, iar carnatii ii tai rondele.
Separat, amesteci pasta de tomate cu 1/2 lingurita de zahar si condiment, sare si piper dupa gust. Intinzi apoi aluatul intr-o tava rotunda unsa cu margarina, pui peste el pasta de tomate, ciupercile, carnatii, feliile de sunca, presari cascavalul ras si la sfarsit oul batut peste care adaugi feliile de ardei si maslinele. Dai pizza la cuptor pentru 25 de minute.
Faci o maia din drojdie, zahar, 1 lingura faina si una de lapte si o lasi la crescut timp de 10 minute, apoi o amesteci cu toate ingredientele pentru aluat, pui si un praf de sare, framanti bine si lasi la dospit alte 15 minute.
Pregatesti intre timp umplutura: speli bine ciupercile si le tai marunt, cascavalul il dai pe razatoare, rosiile si ardeiul le tai felii, iar carnatii ii tai rondele.
Separat, amesteci pasta de tomate cu 1/2 lingurita de zahar si condiment, sare si piper dupa gust. Intinzi apoi aluatul intr-o tava rotunda unsa cu margarina, pui peste el pasta de tomate, ciupercile, carnatii, feliile de sunca, presari cascavalul ras si la sfarsit oul batut peste care adaugi feliile de ardei si maslinele. Dai pizza la cuptor pentru 25 de minute.
Nota:
Cine nu doreste sa pregateasca o pizza delicioasa acasa si sa foloseasca ce ingrediente doreste si in cantitatiile pe care le vreti
Despre pizza nu e mare lucru de spus. Totul depinde de bucatar, important este aluatul, subtire precum fruzele unei toamne târzii, sau pufos ca un fulg de nea, rosiile aromate sau fina mângâiere a cascavalului. Nu uitati de oregano si de regina Margherita.
Cine nu doreste sa pregateasca o pizza delicioasa acasa si sa foloseasca ce ingrediente doreste si in cantitatiile pe care le vreti
Despre pizza nu e mare lucru de spus. Totul depinde de bucatar, important este aluatul, subtire precum fruzele unei toamne târzii, sau pufos ca un fulg de nea, rosiile aromate sau fina mângâiere a cascavalului. Nu uitati de oregano si de regina Margherita.