Pizza
Sursa Pizza
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
400 g faina de grau (+ extra pentru framantat)
100 g faina integrala de ovaz
80 g germeni de grau
1 lgt sare
1 lgt zahar
3 lgt drojdie uscata
400 ml apa calduta
Topping
4 bucati cabanos
2 ardei capia
400 g cascaval
100 g cas
porumb fiert
masline
ceapa
ulei de masline
ketchup dulce
1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la dospit 1 h.
2. Impartim aluatul in doua parti egale.
3. Tapetam masa de lucuru cu faina, luam o parte din aluat si o intindem uniform cu ajutorul unui sucitor, o punem in tava, o ungem cu ulei de masline si cu ketchup.
4. Punem deasupra cabanosul taiat, ardeii, porumbul, maslinele, ceapa sau orice altceva avem la indemana ;) si introducem in cuptorul preincalzit la 200°C. Dupa 10 minute scoatem din cuptor, punem cascavalul razuit si casul deasupra si introducem in cuptor inca 10-15 min.