Pizza
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Azi am avut pofta de o pizza asa ca, am procedat ca atare : ne-am gospodarit si am facut o pizza mare, mare si bogata, bogata !
Am facut aluatul clasic de faina, drojdie, apa, sare si ulei de masline , l-am lasat la crescut vreme de 15 minute.
Fata de alta data, am avut cas de oaie proaspat, de anul acesta, ardei gras care trosnea cind l-am taiat si rosii suculente si gustoase. Am mai taiat in plus si 4 catei de usturoi pe care i-am aruncat asa, peste umplutura si au dat o aroma deosebita.
Am pus foaia de aluat, am uns cu sos de rosii picant, am pus brinza si dupa aia, in ordine: sunca de Praga, cirnati taranesti, slaninuta afumata taiata scrijelute, ciupercute, boabe de porumb, ardei gras, rosii si la sfirsit, condimente de pizza.
Dupa 30 de minute, am pus un pic de cas de oaie razuit, care s-a rumenit excelent.
A iesit buna, foarte buna, pe masura poftei !