Pizza
Sursa Pizza
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O treabă care durează cam 2 ore de la inițiativă până la produsul finit :).
Ingrediente aluat:
Eu am folosit mașina de pâine și drojdie uscată. Am pus ingredientele exact în ordinea de mai sus în mașină, am ales programul de Aluat - 15 minute frământare, am lăsat la dospit vreo 30 de minute, timp în care am început să tai la toppinguri.
După 30 de minute am răsturnat aluatul diret în tava în care pusesem hârtie de copt și l-am întins bine având mâinile unse cu ulei.
Am mai lăsat 30 de minute la dospit, eu continuând cu tăiatul :).
Am pus cuptorul la încins - treapta 3 din 8.
Apoi am uns foaia de aluat cu sos pentru pizza. Am pus câteva fire de cașcaval dat prin răzătoarea mare.
Am împrăștiat toate cele peste blat.
La cuptor pentru 20 de minute. În cuptor am pus și un vas cu apă, să fie ambientul mai ... aburit :).
Am scos și am împrăștiat cașcaval răzuit.
Încă 15 minute la cuptor.
Gata!
Dacă folosesc drojdie proaspătă, înainte de a o folosi o amestec cu zahărul și cu puțină apă călduță.
Iar dacă mașina de pâine nu e disponibilă, pun făina în castron, gaură la mijloc - fărâmițez drojdia, pun zahărul și puțină apă călduță, amestec ușor în „gaură” și las vreo 10 minute. Apoi încep să frământ. Uleiul îl pun pe rând, de-a lungul frământării. Sarea și condimentele mai spre sfârșit, când aluatul e aproape legat.
De aici încolo la fel ca mai sus.
Sursa de inspirație: aici.
Ingrediente aluat:
- 250 ml apă caldă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zagăr
- 400 gr făină
- 25 gr drojdie proaspătă / 7 gr drojdie uscată
- oregano, busuioc
Eu am folosit mașina de pâine și drojdie uscată. Am pus ingredientele exact în ordinea de mai sus în mașină, am ales programul de Aluat - 15 minute frământare, am lăsat la dospit vreo 30 de minute, timp în care am început să tai la toppinguri.
După 30 de minute am răsturnat aluatul diret în tava în care pusesem hârtie de copt și l-am întins bine având mâinile unse cu ulei.
Am mai lăsat 30 de minute la dospit, eu continuând cu tăiatul :).
Am pus cuptorul la încins - treapta 3 din 8.
Apoi am uns foaia de aluat cu sos pentru pizza. Am pus câteva fire de cașcaval dat prin răzătoarea mare.
Am împrăștiat toate cele peste blat.
La cuptor pentru 20 de minute. În cuptor am pus și un vas cu apă, să fie ambientul mai ... aburit :).
Am scos și am împrăștiat cașcaval răzuit.
Încă 15 minute la cuptor.
Gata!
Dacă folosesc drojdie proaspătă, înainte de a o folosi o amestec cu zahărul și cu puțină apă călduță.
Iar dacă mașina de pâine nu e disponibilă, pun făina în castron, gaură la mijloc - fărâmițez drojdia, pun zahărul și puțină apă călduță, amestec ușor în „gaură” și las vreo 10 minute. Apoi încep să frământ. Uleiul îl pun pe rând, de-a lungul frământării. Sarea și condimentele mai spre sfârșit, când aluatul e aproape legat.
De aici încolo la fel ca mai sus.
Sursa de inspirație: aici.