Pizza
Sursa Pizza
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluatul:
300 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
60 ml ulei
1 lingurita zahar
1 praf de sare
Prima data se face maiaua, adica drojdia amestecata cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar, se pun langa o sursa de caldura.
Intr-un castron se pune faina, si cand maiaua s-a facut se toarna peste faina, se amesteca foarte bine turnandu-se cate putin lapte, iar apoi uleiul.
Se framanta aluatul bine, si se lasa la crescut pana cand i se dubleaza volumul. Compozitia ajunge pentru o tava de aragaz.
Dupa ce a crescut, ungem mainile cu ulei si intindem aluatul in tava de aragaz, unde in prealabil am pus hartie de copt.
Impungem aluatul pe alocuri cu furculita, punem sos se rosii, salam, sunca, ciuperci, rosii, ardei, cascaval ras....si ce mai gasim prin frigider...:-)
Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute in partea de sus a cuptorului la 160-170 grade
A fost foarte buna....