contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta nu aduce nimic nemaivazut insa modul de coacere e nou pt mine si m-am gandit sa-l scriu si aici.
Blat: 300g faina, 10-15g drojdie proaspata, jumatate lingurita de sare, o lingurita de zahar, apa cat cuprinde pt a obtine un aluat fin si oarecum vartos (aproximativ 150ml)
- cuptorul se incinge la 400F
- drojdia si zaharul, se amesteca intr-o pasta, se pune si-o lingurita de faina si apa (din cei 150ml) pana obtinem o smantana groasa, se lasa la dospit 20 de minute
- in faina amestecata cu sarea, se adauga drojdia dospita si se framanta pana obtinem o coca vartoasa
- se acopera cu folie de celofan sau un stergar de bucatarie si se lasa la dospit 40 de minute sau pana si-a dublat volumul
- se intinde o foaie rotunda sau dreptunghiulata de 5mm si se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de pergament (nu cerata !) presarata cu o lingura- doua de malai grisat
- foaia se unge cu ulei de masline se presara cu piper (daca va place) si se lasa la dospit 20 minute
- ungem din nou foaia, de data asta cu sos de rosii si presaram oregano
- dam la cuptor pt 15 minute timp in care pregatim umplutura
- daca puneti ciuperci, e de dorit sa le sotati inainte, sa elimine toata apa
- se scoate pizza din cuptor, se garniseste in ordine cu mozzarela proaspata (se topeste minunat, se intinde fire-fire) apoi ciuperci, peperoni/chorizo/sunca presata etc si ce va mai place
- se da totul la cuptor pt alte 20 de minute, branza sa fie topita si blatul rumenit

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com