Pizza Speciala
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ce e asa de special la pizza asta? E, o sa va spun eu, are mai multe chestii speciale.
In primul rand aluatul, ceva de mare exceptie facut de un domn care are in jur de 40 de ani de meserie (cofetar, patiser), stiti cum se spune in bucatarii, primii 40 de ani de meserie sunt mai grei.
In al doilea rand, fiind asa de elastic, ce sa mai, am incercat sa il invart ca la fratii Toader la pizzerie, e, singurul succes avut a fost ca nu l-am dat pe jos, ca forma …
Sosul, e, sosul si ce am pus pe pizza, daca nu am mai fost la cumparaturi de un secol, a avut un mare numar de resturi si nimicuri si, culmea, a iesit bun. Am gasit niste bulion, am pus putin oregano de Kassandra, ulei de masline bun, ceapa deshidratata.
In rest, aveam niste Dotti care a inceput sa capete penicilina, bun, ca unii platesc greu branza cu mucegai, un rest de carnatz de porc si cateva masline ratacite, plus busuioc din geam.
Bai, a iesit bestiala, fireste ca 80% din merit e al lui Nea Stelica, cel care a creat aluatul.
Detaliu cu muscaciune pofticioasa.
Si pentru ca mi-a ramas un mot miiic de aluat de la invartitul meu artistic de parca eram la campionatele de parkinson, am mai facut o mini-pita intinsa in tava cum s-a nimerit, de data asta am pus pe ea masline umplute cu branza, ca mai aveam in plus.
Subtirica, dar vioaie. Cand face altcineva aluatul e joaca de copii, daca as mai lucra cu Nea Stelica sa exersez invartitul poate mi-ar iesi si vag rotunda.
Sper ca v-a placut reteta, mie sigur mi-a cazut bine pizza, numai Elena e de vina.
rororo