contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Simpla Si Colorata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Din categoria experimente… reusite  )…

Aluatul este inspirat de o reteta a prietenei mele Ana Maria. Numai ca in aluatul ei era drojdie. Toate bune si frumoase, ideea e ca am fost pana la supermarket printre altele si dupa drojdie, dar am uitat sa iau  . Mda, si atunci? Atunci zic sa nu mai punem drojdie in aluat. Riscant, dar simplu, nu  ?

Aluatul care a incaput in tava mea de aragaz (una nici foarte mare, nici foarte mica) a fost facut din:


250 gr faina

aprox. 150 ml de apa calda

2 lg ulei

2 lg lapte dulce (la temperatura camerei)

cam jumatate de lingurita de sare (aici e dupa gustul fiecaruia)

o lingurita rasa de zahar

busuioc

Am pus intai faina intr-un castron, am facut un “cuib” apoi unde am pus intai uleiul, laptele, sarea si zaharul si am amestecat, cat sa fac un prim bot de aluat. Apoi am adaugat treptat apa calda, framantand cu mana. Dupa ce am terminat cu apa, am presarat si niste busuioc si am continuat sa framant. Aluatul iese minunat de elastic si este extrem de usor de manevrat – am fost surprinsa! Nu se rupe deloc!

L-am lasat un pic la odihnit in castron, acoperit cu un prosopel, cat am taiat eu ingredientele pentru topping. Aici iar e dupa gustul fiecaruia si dupa ce gaseste prin frigider.


Va sa zica, am taiat fasiute doi ardei capia – mama face mereu pizza cu ardei si imi place la nebunie! Apoi o ceapa si niste Selchschopfbraten – ceafa de porc, fiarta si afumata, cu un gust minunat, la care contribuie si intruziunile mici de grasime. Niste pastai de fasole verde si niste alte legume ratacite prin congelator (fac curatenie!).


Inainte sa asez legumele am uns aluatul cu un amestec de rosii pasata cu un pic de piper rosu si ceva mai mult busuioc.

Am presarat apoi bunatatile pentru topping.

Toata nebunia asta a mers la cuptor pentru vreo 25 de minute la 200 de grade. Cand a fost aproape gata am pus pe o jumatate niste branza rasa. Doar pe jumatate pentru ca n-am fost convinsa ca o sa vrem toata pizza cu branza  .

La final, a aratat cam asa. Si a zburat de pe farfurie in cateva minute!


La o analiza SWOT insa, as putea sa spun ca l-am intins prea tare  ), deci a iesit un fel de topping cu pizza si nu o pizza cu topping. Oh, well  )…

Mahlzeit!


 


Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com