contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Rustica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mi s-a parut denumirea potrivita pentru aceasta bunatate. Pe mine m-a cucerit de cand am bagat-o in cuptor si a inceput sa imbie bucataria cu niste miresme imbietoare, iar cand am ajuns sa gust am pus DA pentru mine este pizza perfecta. O pizza fresh plina de ingrediente proaspete numai buna pentru o masa usoara din zilele calduroase si cum sa nu fie buna cand are ing. simple si e facuta acasa ?!

Ingrediente: 1 pizza mare
aluat pizza
  • 250g faina
  • 1lg drojdie uscata
  • 1lgta sare
  • 2lgte zahar
  • 3 lg ulei de masline
  • 150ml apa calduta
pentru topping
  • 50-100g cascaval
  • 100-150g telemea (am avut de oi)
  • 1lg suc de rosii
  • 3-4 rosioare proaspete
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Preparare
Punem faina intr-un bol si in mijlocul ei facem o gropita incare adaugam restul de ingrediente uscate. Peste aceste ingrediente adaugam putin cate putin din apa calduta, pana obtinem un aluat elastic care nu se lipestede maini.

Cand este gata o lasam la odihnit intr-un loc caldut cca.1ora sau pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim ing. pentru topping. Branza si cascavalul le dam pe razatoarea mare. Ceapa o spalam si o taiem marunt. Rosiile le taiem felii.
Cand aluautl nostru a crescut suficient il punem pe masa de lucru peste care am preserat faina si incepem sa intindem o foaie subtire de forma rotunda, apoi cu ajutorul facaletului o punem in tava pt. pizza.
Peste aluat intindem sucul de rosii peste care preseram putina sare, putin piper si putin oregano, urmeaza cascavalul, telemeaua, ceapa verde si feliile de rosii peste care preseram putina sare.

Dam la cuptor in jur de 15-25min (depinde de cuptor) sau pana ce aluatul devine usor rumen.

Servim cu mare pofta alaturi de un pahar de limonada!