contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Ruseasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


E prea devreme pentr o pizza ruseasca cu somon afumat, rucola si icre germane roz, huh?
Eu zic ca se potriveste de Martisor ;-)
E un adevarat rasfat, ce mai!
Reteta este din cartea Delicii in bucatarie, Pizza si focaccia, Colectia Adevarul 2011.
Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificulate: mica
Calorii: 540
Ingrediente pentru aluat:
150g faina alba 000,
100g faina integrala de grau,
125ml aa,
8g drojdie de bere,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
sare.
Pentru topping:
250g mascarpone,
180g somon marinat Ocean Fish,
30g icre germane roz /de Manciuria/caviar,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
400g rucola,
1 lingurita de marar verde tocat,
sare.
Preparare:
Amesteca cele doua tipuri de fainasi asaza-le in forma de movilita pe o planseta. Pune in mijloc drojdia dizolvata in apa calduta, uleiul de masline si un praf de sare. Framanta binepana cand obtiiun aluat moale si omogen, apoi lasa-l sa creasca cel putin o ora.
Intinde cu sucitorul 4 discuri subtiri din aluat cu diametrul de cca 22cm.
Acopera discurile de aluat cu un strat subtire de mascarpone-merge si smantana obisnuita;-)

-presara un praf de sare si distribuie deasupra somonul marinat  Ocean Fish taiat fasii subtiri.

Stropeste cu un fir de ulei de masline si coace pizzele 25 de minute la 200 de grade. Scoate-le din cuptor si presara-le cu frunze de rucola

marar tocat-eu am pus uscat - si icre germane roz de la Ocean Fish.

Serveste-le imediat!


Stiai ca:
denumirea de "caviar" desemneaza icrele de sturion sarate si preparate dupa un procedeu special. Se consumau cu precadere la Curtea tarului, raspandit apoi in Franta, mai ales la Paris, de catre aristocratia rusa.