Pizza Raw
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu imi place sa ma laud, dar la aceasta reteta m-am autoproclamat, fara falsa pudoare, "mic geniu culinar".
In primul rand am fost foarte incantata de branza. Este prima branza realizata dupa inspiratia proprie si mi-a placut cel mai mult din tot ce am experimentat.
Blatul s-a comportat admirabil, branza i-a patruns masa usor rigida si l-a facut maleabil si pufos.
Ciupercile urechi-de-lemn au dat o textura crocanta si apetisanta compozitiei, iar in combinantie cu amestecul energizant, au iesit foarte aromate.
Sosul de rosii servit separat, si in cantitatea dorita de fiecare, s-a dovedit o alegere potrivita.
Stiu ca suna la superlativ...dar chiar trebuie degustata ca sa te convingi ca este adevarat!
Blat (reteta de la paine de hrisca cu migdale)
- 500 g hrisca hidratata 8 ore
- 1 cana seminte de in macinate
- 1 cana migdale hidratate 24 de ore
- sare de Himalaya dupa gust
- 1/2 cana tarate de psyllium
Hrisca se face pasta cu ajutorul robotului, dupa care se aduga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare. Intindem compozitia, cu o grosime de 1 cm, pe tavita plata a deshidratorului. Se usuca in deshidrator pret de 24 de ore.
- 1 cana caju crud hidratat 8 ore
- 3 linguri de smantana din caju
- sare de Himalaya
- 2-3 linguri fulgi de drojdie inactiva
Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
Sos de rosii
- 2 rosii proaspete
- 30 g rosii uscate
- 3 fire de usturoi verde
- 1 lingura ulei de masline
- sare de Himalaya
- oregano si busuioc proaspat sau uscat
Se mixeaza totul la robot.
Topping
- 1 ardei capia rosu
- 3 ciuperci champignon stropite cu putina lamaie si ulei de masline
- 100 g ciuperci urechi-de-lemn hidratate in apa, la care se adauga sos de soia si condiment amestec energizant de la Sonnentor.
- 3 fire ceapa verde
- 50 g masline Kalamata
- vlastari de ridiche rosie
Blatul se unge cu branza si se adauga toppingul de legume. Se serveste cu sosul de rosii