Pizza Quattro Formaggi
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este una dintre cele mai bune pizza pe care le-am mâncat până acum.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
- 250 gr făină (am folosit Titan)
- o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
- 150 gr gorgonzola
- 50 gr Blanchette Brie
- 200 gr cașcaval
- 200 gr mozzarella
- 50 gr parmezan (am folosit Gran Primo)
- tarhon
- bulion
- ulei de măsline
Plan de lucru:
- facem mai întâi coca așa cum am învățat (CLICK AICI), iar apoi o lăsăm la crescut
- ne pregătim ingredientele (poza 2)
- după ce a crescut (adică după aproximativ o jumătate de oră), coca mai este frământată cu puțin ulei de măsline (poza 3), iar apoi este întinsă pe o tavă unsă, de asemenea, cu ulei
- ungem coca cu bulion amestecat (poza 4), iar apoi presărăm jumătate din cașcaval (poza 5), mozzarella feliată (poza 6), tarhon (poza 7), gorgonzola, parmezan, blanchette brie și a doua jumătate de cașcaval (poza 8 )
- băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute (poza 9)
- poftă bună! (pozele 10 și 11)
Timp de preparare: 60 minute
Preţ: 10 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza