Pizza Pugliese... Cu Cartofi
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O pizza altfel decit cea cu care sintem obisnuiti.
Ingrediente pentru o pizza mare, mare...
- un kg de cartofi
- cca 200 g cascaval afumat (scamorza)
- 100 g parmezan ras
- 100 g prosciutto cotto (merge sunca presata)
- 2 oua
- pesmet
- sare
- unt
Intii de toate fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa sarata. Scurgem apa, curatim, strivim cartofii cu instrumentul pentru cartofi sau o furculita. Peste cartofi adaugam un pic de sare, ouale (fara coaja, da ?!), parmezanul si mixam bine ingredientele pina vom obtine o compozitie omogena.
Intr-o tava de torturi detasabila de cca 26 cm diametrul, tapetata cu hirtie de copt, punem citeva bucatele micute de unt, presaram pesmet apoi punem jumatate din aluatul de cartofi, iar cu miinile umede intindem bine aluatul pe fundul tavii. Punem cascavalul taiat cuburele micute, apoi punem feliile de prosciutto cotto, restul aluatul si tot asa cu miinile umede intindem bine peste tot, presaram din nou pesmet si bucatele micute de unt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute (cred ca ar fi suficiente si 25 de minute). Lasam la racit cca 15 minute, adica nu mincam asa fierbinte, altfel nu vom simti gustul delicios, taiem si servim.
Citeva observatii din punctul meu de vedere, cartofii cred ca ar fi suficienti intr-o cantitate de cca 700 de grame iar in compozitie cred ca ar merge un catel de usturoi si patrunjel taiat marunt. Dar asta e parerea mea, iar eu am vrut sa fac pizza dupa reteta originala.
Va doresc, pofta buna !