Pizza Pepperoni
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu este nicio filosofie să faci pizza. Dar noi suntem bucătari amatori, nu filosofi. Așa că ne permitem să abordăm și o asemenea rețetă.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
- 250 gr făină (am folosit Titan)
- o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
- 200 gr salam uscat bănăţean
- 200 gr şuncă presată
- 250 gr de caşcaval
- 150 gr de măsline
- bulion
- ardei gras, gogoșar
- busuioc, boia iute
Plan de lucru:
- se pune făina într-un castron mai mare şi se amestecă cu drojdia uscată (poza 2)
- se toarnă apă călduţă şi se frământă coca (poza 3), pe care o lăsăm la crescut aproximativ o jumătate de oră.
- tăiem salamul și șunca felii subţiri, ardeiul și gogoșarul în fâșii, răzuim cașcavalul (poza 4)
- după ce a crescut, coca este frământată cu puţin ulei (poza 5) şi întinsă în tavă (poza 6).
- pregătim sosul de roșii din 150 ml de apă, 2-3 linguri de bulion, boia iute și cimbru. Îl lăsăm să dea într-un clocot (poza 7)
- ungem coca de pizza cu 3-4 linguri din sos (restul îl lăsăm pentru topping), presărăm salamul și șunca presată (poza 8 ), plus ardeiul gras, gogoșarul şi măslinele (poza 9). Acoperim cu cașcaval (poza 10)
- lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute (poza 11)
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 70 minute
Preţ: 2,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza