Pizza O Nebunie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Să luăm ce e mai bun de la italieni. Adică pizza. Din sutele de reţete, ne-am gândit la una care e la îndemâna tuturor.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
- 250 gr făină (am folosit Titan)
- o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
- 200 gr salam uscat bănăţean
- 200 gr şuncă presată Sissi
- 200 gr de cârnaţi semiafumaţi
- 250 gr de caşcaval
- 3 roşii
- parmezan
- bulion, chilli
Plan de lucru:
- se pune făina într-un castron mai mare şi se amestecă cu drojdia uscată (poza 2)
- se toarnă apă călduţă (poza 3) şi se frământă coca (poza 4)
- lăsăm coca la crescut lângă foc timp de aproximativ jumătate de oră. Între timp, preparăm ingredientele. Tăiem salamul, cârnaţii şi roşiile în felii subţiri, şunca în cubuleţe şi răzuim caşcavalul (poza 5)
- după ce a crescut, coca este frământată cu puţin ulei şi întinsă în tavă. Ungem cu bulion (poza 6) şi condimentăm cu chilli (poza 7)
- începem să punem ingredientele. Mai întâi salamul (poza 8 ), apoi cârnaţii căliţi în prealabil 3-4 minute (poza 9), apoi şunca presată (poza 10), iar apoi roşiile (poza 11). Presărăm din abundenţă caşcaval şi parmezan (poza 12)
- lăsăm la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute (poza 13)
- poftă bună! (poza 14)
Timp de preparare: 60 minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)