Pizza „mailat`s Kitchen“
Sursa Pizza „Mailat`s Kitchen“
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pizza a reprezentat intotdeauna un fel pe care toti cei din casa l-au mancat cu placere. De cele mai multe ori, reteta de baza era cea de la „Pizza a la Radu“. Pentru ca era usor de facut chiar si in dupa-amiezile din timpul saptamanii, cand timpul avut la dispozitie pentru a incropi ceva rapid pentru masa nu este foarte generos. De fapt, nu e generos deloc! In vacanta asta de CraciunoRevelion, pentru ca timp am avut berechet la dispozitie, am zis sa incerc o noua reteta, cu blat dospit. Ce a iesit, a fost o nebunie... Care s-a evaporat pur si simplu din tava...
Pentru blat (suficient pentru o tava mare de cuptor), aveti nevoie de 150 ml de apa calduta, 1 lingurita de sare, doua linguri de ulei de masline, 300 gr de faina si o jumatate de pachet de drojdie. Framantati un aluat din toate aceste ingrediente, pe care il lasati la dospit cam 40-50 de minute (pana isi dubleaza volumul). Tapetati cu faina o planseta si intindeti bine aluatul, cam de 1 cm grosime, apoi puneti-l in tava unsa cu ulei de masline si presarata cu faina. Dupa ce ati intins bine blatul in tava, ungeti-l cu putin ulei de masline si sos de rosii, presarati cimbru, piper si busuioc uscat, apoi puneti ce umplutura vreti (sau va place). Pentru „Mailat`s Kitchen Pizza“, eu am folosit citeva feliute de branza framantata, cateva bucati de cascaval, putin muschiulet de casa afumat, niste bucatele de cremvusti, sunca de pui, felii de ou fiert, masline, ceapa verde, porumb si felii de rosii. Am presarat din nou niste cimbru si niste busuioc uscat deasupra, am mai ras putin cascaval si am bagat la cuptorul incins, la foc mediu, pentru circa 15 minute.
Langa am facut un sos de rosii cu busuioc, o minune!