Pizza Italia
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca va place avocado si pesto si vreti sa mancati ceva rapid si gustos inseamna ca pizza asta e pentru voi.
Mod preparare:
1. Incingem cuptorul la 220 grade C.
2. Ingredientele pentru blat se amesteca. Va rezulta un aluat lipicios la care vom adauga putin cate putin faina, pentru a rezulta un aluat elastic. Ungem un vas cu ulei si lasam aluatul la odihnit 15 minute.
3. Intre timp mixam uleiul cu busuiocul pana rezulta o pasta omogena.
4. Feliile de avocado se stropesc cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
5. Intr-o tava mai mare se pune hartie de copt. Aluatul se intinde in foaie subtire, de dimensiunea 25x30 cm.
6. Se unge cu uleiul de busuioc, se presara mozarella si rosii. Se da la copt 10-12 minute.
7. Se serveste cu felii de avocado, busuioc proaspat si piper macinat.
Pont: – in varianta vegana, inlocuiti mozarella cu branza tofu sau crema de tofu.
Inspiratie: Good Food