Pizza Frantuzeasca
Sursa Pizza frantuzeasca
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa n-o numesc tarta de rosii :)
Este extrem de simpla si cumplit de savuroasa.
- un blat de tarta copt
- 2 linguri de smantana mai degraba dulce decat acra (crème fraiche)
- 1 lingura de mustar de Dijon cu bobite intregi (se numeste old style/ a l'ancienne)
- 1-2 rosii coapte taiate felii
- 1,5 pumni de cascaval gruyere
- sare si piper
- cimbru praspat sau ierburi de Provence uscate
- ulei de masline pt stropit
Metoda
- se incalzeste cuptorul la 400°F/200ºC.
- se amesteca smantana si mustarul si se intinde amestecul peste tarta
- se presara cascavalul
- se aseaza frumos feliile se rosie
- condimentati cu sare, piper si ierburile aromate
- stropiti cu 2 linguri de ulei de masline
- coaceti pana topeste si rumeneste vag cascavalul, 15-20 minute
- serviti cald
Aluatul pt tarta
- 150g faina + 120g unt+ 1 varf de cutit sare + 40ml apa foarte rece
- se incinge cuptorul la 375F
- faina, sarea si untul se amesteca in asa fel incat sa obtinem o ''faina'' nisipoasa
- se incorporeaza si apa fara a insista prea mult cu framantatul
- se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece pt 15 minute
- se intinde aluatul cu succitorul intr-un cerc cu diamentrul de 22cm (sau ce forma doriti) si se coace pana se rumeneste delicat cca 20 minute
Marturisire: Andreea era foarte obosita astazi si a citit reteta in diagonala si desi a vazut si show-ul de pe foodtv unde a fost prezentat felul acesta, a omis partea cu blatul copt in prealabil si le-a pus pe toate dintr-o data la cuptor (si-a tinut tarta 35 minute).
A fost oricum excelenta, really-really, a 2-a oara am sa incerc cu aluatul copt in prealabil.
Texturi si arome perfect imbinate. :)
- se incalzeste cuptorul la 400°F/200ºC.
- se amesteca smantana si mustarul si se intinde amestecul peste tarta
- se presara cascavalul
- se aseaza frumos feliile se rosie
- condimentati cu sare, piper si ierburile aromate
- stropiti cu 2 linguri de ulei de masline
- coaceti pana topeste si rumeneste vag cascavalul, 15-20 minute
- serviti cald
Aluatul pt tarta
- 150g faina + 120g unt+ 1 varf de cutit sare + 40ml apa foarte rece
- se incinge cuptorul la 375F
- faina, sarea si untul se amesteca in asa fel incat sa obtinem o ''faina'' nisipoasa
- se incorporeaza si apa fara a insista prea mult cu framantatul
- se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece pt 15 minute
- se intinde aluatul cu succitorul intr-un cerc cu diamentrul de 22cm (sau ce forma doriti) si se coace pana se rumeneste delicat cca 20 minute
Marturisire: Andreea era foarte obosita astazi si a citit reteta in diagonala si desi a vazut si show-ul de pe foodtv unde a fost prezentat felul acesta, a omis partea cu blatul copt in prealabil si le-a pus pe toate dintr-o data la cuptor (si-a tinut tarta 35 minute).
A fost oricum excelenta, really-really, a 2-a oara am sa incerc cu aluatul copt in prealabil.
Texturi si arome perfect imbinate. :)